Analizirajući situaciju u vezi sa kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, novinar Vladimir Stanković rekao je da su sve opcije otvorene još uvek, ali da će potvrda biti tek između stativa i da su želje jedno, a mogućnosti naše reprezentacije, drugo.

Utakmicom protiv Republike Irske u Beogradu fudbalska reprezentacija Srbije počeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.U našoj grupi su još reprezentacije Portugala, Azerbejdžana i Luksemburga, dok će sa domaćinom Katarom utakmice biti revijalnog, a ne takmičarskog karaktera. Upitali smo novinara Vladimira Stankovića kakve su šanse naše reprezentacije da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Na žrebu u sedištu FIFA u Cirihu kuglice su odlučile da će naša selekcija u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, igrati sa prvakom Evrope Portugalom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom. Time su „Orlovi“ dobili izuzetno težak zadatak, ali koliko će kvalifikacije biti uspešne, videće se tek po završetku utakmica, jer kako je naglasio sportski novinar Vladimir Stanković, teže je dati prognozu za utakmice nego vremensku prognozu. Prvu utakmicu u kvalifikacionoj Grupi A, Srbija će igrati 24. marta u Beogradu, a tri dana kasnije će biti domaćin evropskom šampionu Portugalu. Poslednju utakmicu u ciklusu kvalifikacija u martu, Srbija će igrati na gostujućem terenu protiv Azerbejdžana, 30. marta. Stanković je naglasio i da su naše želje da reprezentacija prođe kvalifikacije, a da šansu treba tražiti u nekom baražu. Ipak, dodao je on, mogućnosti naše reprezentacije možda neće moći da isprate naše želje.