Slobodan Reljić – Susret Vučića i Makrona nije rezultirao nikakvim velikim dogovorima

0
170

Govoreći o navodima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o značaju susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, sociolog Slobodan Reljić je rekao da Makron i nije tako veliki državnik da bismo od ovog susreta mogli očekivati neke značajne političke korake.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan posetom u Parizu i da je naišao na veliko razumevanje i podršku koju je francuski predsednik Emanuel Makron pružio Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji. Predsednik Vučić je izjavio da će izgradnja beogradskog metroa uz pomoć francuskih kompanija biti ključan projekat u ekonomskoj saradnji Srbije i Francuske. Da li Srbija može računati na podršku Francuske u rešavanju pitanja Kosova i Metohije upitali smo sociologa Slobodana Reljića.

Emanuel Markon upriličio je svečani doček za Aleksandra Vučića ispred Jelisejske palate, sedišta Predsednika Francuske. Ovo je 11. susret dvojice zvaničnika. U delegaciji sa predsednikom bili su i ministri finansija i saobraćaja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je ovaj susret kao jako značajan i prokomentarisao par važnih pitanja za Srbiju o kojima je bilo reči sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, među kojima su: izgradnja metroa u Beogradu, pitanje Kosova i put Srbije ka Evropskoj uniji. Sociolog Slobodan Reljić, ipak smatra da, kada se sumiraju postignuti rezultati, oni baš i nisu značajni u toj meri u kojoj je predstavljeno. Reljić je rekao da mu se čini da će izgradnja metroa više biti predizborni mamac za birače, a da i po ostalim pitanjima Francuska ima jasno formirane stavove, koje neće menjati. On je podsetio da je upravo Francuska jedan od najvećih protivnika proširenja Evropske unije, kao i da je priznala Kosovo i da se, u tom smislu, ne može očekivati nikakva Makronova pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here