Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas renovirane prostorije Regionalnog centra granične policije za unutrašnje granične prelaze i prostorije za dežurstvo Stanice granične policije na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas prilikom obilaska renoviranih prostorija Regionalnog centra granične policije za unutrašnje granične prelaze i obilaska prostorija za dežurstvo Stanice granične policije na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti aktivno da radi na pobolјšanju uslova rada policijskih službenika, kroz nabavku savremene opreme, tehnike, ali i renoviranje postojećih prostorija kako bi policija imala sve uslove da bude još efikasnija u borbi protiv kriminala. Prema njegovim rečima, pripadnici granične policije brinu o bezbednosti državne granice, sigurnosti i bezbednosti svakog građanina, ali istovremeno ostvaruju i dobre rezultate u sankcionisanju krivičnih dela, posebno falsifikovanja dokumenata i zaplene narkotika.

Ministar Vulin se posebno osvrnuo na sprečavanje krivičnih dela falsifikovanja dokumenata i istakao da je Stanica granične policije Beograd svrstana među 10 najbolјih graničnih službi u Evropskoj uniji po rezultatima ostvarenim u ovoj oblasti. Ministru, koji je Stanicu granične policije Beograd obišao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Uprave granične policije Miletom Jandrićem, prezentovana je i specijalna oprema koju granična policija koristi za pregled falsifikovanih dokumenata.