Branislav Lečić o ujedinjenju opozicije oko izbornih uslova

0
102

Glumac Branislav Lečić predstavljao je Demokratsku stranku na sastanku za početak pregovora između opozicionih stranaka oko izbornih uslova. On je rekao da je neophodno prvo se ujediniti oko konkretnih zahteva za fer i poštene izbore, pa tek onda razgovarati o ideološkom ujedinjenju stranaka.

U prostorijama Nove stranke održan je prvi zajednički sastanak opozicije koja pokušava da se dogovori oko platforme na osnovu koje će opozicija pregovarati o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti. Prisutni su uputili poziv i ostalim opozicionim organizacijama koje žele objedinjavanje opozicije, jer nije moguć dijalog opozicije i vlasti ako ne postoji dijalog unutar opozicije. Upitali smo Branislava Lečića koji je na ovom sastanku predstavljao Demokratsku stranku da li je ovaj sastanak početak ujedinjena srpske opozicije.

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta saglasni su da im je jedini protivnik režim Aleksandra Vučića, za koji kažu da je doveo Srbiju do toga da se danas ponovo mora razgovarati o osnovnim načelima demokratije koja se u modernim evropskim državama odavno podrazumevaju. Zato je opšti zaključak stranaka opozicije da se, i pored svih razlika u politikama, zajedno bore. Većina učesnika sastanka izrazila je veliko zadovoljstvo i optimizam što se, posle dužeg vremena, na istom mestu okupilo toliko različitih organizacija koje povezuje isti cilj. Kako su naglasili pojedini opozicioni lideri, neophodno je održati kontinuitet sastanaka, i dovesti još političkih predstavnika, jer se samo zajedničkom borbom može doći do jasnih i konkretnih rezultata koje građani Srbije očekuju. Glumac Branislav Lečić, predstavnik Demokratske stranke na pomenutom sastanku, rekao je da će opozicija možda na izbore izaći i u više kolona, ali da stavovi oko izbornih uslova moraju biti jedinstveni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here