Bijeljina – Agrarni fond isplatio podsticaje u iznosu od 96.000 KM

0
120

Početkom februara meseca Agrarni fond u Bijeljini isplatio je podsticaje za 168 poljoprivrednih proizvođača voća i povrća u iznosu od 96.000 KM, čime su u potpunosti zaključili isplatu dugovanja poljoprivrednicima po osnovu podsticaja. U ovoj godini nadaju se povećanju budžetskih sredstava koja se nisu menjala od 2008. godine, a ne odustaju ni od predloga da se za poljoprivredu u Semberiji izdvajaju sredstva u visini od 6 % ukupnog budžeta grada.

Bijeljinski Agrarni fond isplatio je poljoprivrednicima sva sredstva po osnovu podsticaja za 2020.godinu, tako da su prošlu godinu zaključili bez dugovanja poljoprivrednim proizvođačima. Ukupno je isplaćeno tokom prošle godine oko 1,3 miliona KM podsticajnih sredstava što je više u odnosu na prethodne godine, jer je zbog pandemije povećana i proizvodnja.

Na pragu je i prolećna setva. U Bijeljini nije usvojen budžet, a o ovom dokumentu odbornici bi trebalo da raspravljaju na sednici gradskog parlamenta zakazanoj za 3. mart. Predlogom budžeta za Agrarni fond u ovoj godini predviđeno je oko 1,1 milion maraka kao i prethodnih 12 godina.

U Semberiji se najviše podsticaja isplaćuje za stočarsku proizvodnju odnosno uzgoj junadi te ovčarsku proizvodnju. Na području Semberije ima oko 16.000 domaćinstava, od čega je samo 3.600 registrovano a svega je 400 komercijalnih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here