Na sastanku održanom sa ciljem da se opozicija ujedini i dogovori oko novih izbornih uslova, učestvovao je i Velimir Ilić predsednik „Nove Srbije“, koji je rekao da opozicija mora naći načina za ujedinjenje, makar i u dva bloka, jer je to jedino rešenje koje bi građani prihvatili.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić učestvovao je na sastanku opozicionih partija na kojem je jedna od tema bilo poboljšanje izbornih uslova. Deo opozicije koja je bojkotovala izbore nije učestvovao na tom sastanku što je pokazalo da postoji dosta nerazumevanja između stranaka opozicije. Šta su zaključci sastanka i da li je zakazano novo opoziciono okupljanje u drugoj formi upitali smo Velimira Ilića.

Učesnici sastanka opozicionih partija, koje bi trebalo da se dogovore oko novih izbornih uslova, su održali sastanak zatvoren za medije i isključivo radni, što je otvorilo prostor za razmenu mišljenja i stavova, kao i razmatranje mogućih rešenja o zajedničkoj borbi opozicije za izborne uslove, uobličenih u četiri platforme, koje su do sada kreirane i predstavljene. Sastanku su prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta „1 od 5 miliona“, Inicijative „Ne davimo Beograd“, Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, ali i istaknuti opozicioni pojedinci, poput Branislava Lečića i Marka Bastaća, osnivača Kancelarije za lokalne i inovativne politike, kao i organizatori okupljanja – lider Nove stranke Aris Movsesijan i predsednik beogradskog odbora Nove stranke Uroš Eleković. Velimir Ilić, predsednik „Nove Srbije“, kao jedan od najvažnijih zaključaka sastanka izdvojio je neophodnost ujedinjavanja opozicije, jer je jedino tako moguće pobediti na izborima. On je naglasio da narod to očekuje, a i ostali učesnici sastanka saglasni su sa tim da je ključni protivnik vlast Aleksandra Vučića i da se udruženim snagama mora delovati protiv takve vlasti.