Bijeljina – Novčani pokloni majkama poginulih boraca

0
107

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković posetio je danas Radojku Mekić, majku poginula tri borca Vojske Republike Srpske i Nadu Janković, majku dva poginula borca i uručio im novčani poklon povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta.

Na međunarodni dan žena, opština Ugljevik je majkama poginulih boraca dodelila novčana sredstva u ukupnom iznosu od 5.500 maraka. 47 majki koje su izgubile svoje sinove poklonjeno je po 100 maraka. Četiri majke dobile su po 200 maraka, među njima i Radojka Mekić koja je u proteklom ratu izgubila tri sina. Nada Janković je u proteklom ratu izgubila sinove Miroslava i Stanimira, imali su 24 i 22 godine kada su izgubili život.

Opština Ugljevik svake godine majkama poginulih boraca na 8.  mart dodeljuje novčani poklon. Osmomartovski prijem ove godine izostao je zbog poštovanja epidemioloških mera te su se novčani pokloni dodeljivali na kućne adrese.

Zajedno sa Marinkovićem majke poginulih boraca posetio je i predsednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević. Ugljevik ima 301 poginulog borca, 648 ratnih vojnih invalida, a skoro sve porodice su stambeno zbrinute.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here