Bijeljina – Aktivnosti komunalne policije

0
80

Od početka pandemije virusa korona nadležnosti bijeljinske komunalne policije su proširene. Pored redovnih poslova komunalni policajci zaduženi su i za kontrole poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima, te kontrolu lica koja borave u izolaciji. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije ovih dana imaće pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata.

Na sastanku o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji premijera Srpske sa gradonačelnicima i direktorima zdravstvenih ustanova Srpske zaključeno je da u narednim danima treba pojačati kontrole provođenja epidemioloških mera, ali da je jedinstven stav da ne treba zatvarati ugostiteljske objekte. Dogovoreno je da u svim lokalnim zajednicama putem lokalnih štabova budu formirana zajednička kontrolna tela od pripadnika policije, komunalnih inspektora i Inspektorata Srpske.

Od 16. marta pa do kraja prošle godine komunalni policajci u Bijeljini izvršili su kontrolu 13.581 lica koja borave u izolaciji. Takođe u istom periodu obavili su i 2.987 kontrola ugostiteljskih objekata. Nisu zabeleženi drastičniji slučajevi kršenja mera, izuzev u nekoliko slučajeva kada je reč o prekoračenju dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here