Zdrava Srbija-Nova Srbija – Kancelarija za mlade i Kancelarija za ekonomski razvoj

0
106

Koalicija Zdrava Srbija – Nova Srbija želi da angažuje mlade ljude koji mogu i treba da utiču na dešavanja u Kosjeriću, a pored toga ova koalicija zalagaće se i za profesionalnu opštinsku upravu u Kosjeriću i osnivanje Kancelarije za ekonomski razvoj rekli su kandidati za odbornike ove koalicije Marina Petrović i Milivoje Trifunović

Marina Petrović, kandidatkinja za odbornika na listi koaliciije Zdrava Srbija – Nova Srbija na predstojećim lokalnim izborima u opštini Kosjerić izjavila je da osnivanjem Kancelarije za mlade pri opštinskoj upravi u Kosjeriću ova koalicija želi da angažuje mlade ljude koji bi svojim idejama mogli da utiču na dešavanja u ovoj opštini. Cilj Kancelarije za mlade je poboljšanje položaja mladih u čitavom Kosjeriću, jer je od ključnog značaja da oni ostanu u svom rodnom kraju, da se zaposle, osnuju svoje porodice, i da budu nosioci ekonomskog, društvenog, kulturnog i sportskog razvoja cele opštine rekla je kandidatkinja za odbornika na predstojećim izborima 28. marta. Jedan od prioriteta Zdrave Srbije i Nove Srbije jeste opstanak Kosjerića, odnosno povećanje nataliteta i briga o omladini, bez koje nema ni života na teritoriji cele opštine. Marina Petrović je rekla da je zbog toga spremna da se sa svojim partijskim kolegama i koalicionim partnerima bori za prava mladih i da ih aktivno uključi u rad Kancelarije za mlade koja će, između ostalog, pokretati inicijative i događaje koji će isključivo biti po njihovoj meri.

Takođe kandidat za odbornika na listi broj 3 koalicije Zdrava Srbija – Nova Srbija pod nazivom „Domaćini da pobede – Milan Stamatović“ Milivoje Trifunović rekao je da će se učešćem u lokalnoj vlasti u Kosjeriću Zdrava Srbija i Nova Srbija založiti za profesionalnu opštinsku upravu i za to da najbolji stručnjaci budu na pravim mestima, da se osnuje lokalna Kancelarija za ekonomski razvoj, a da poljoprivredna služba dođe na noge seljaka, domaćina koji su sačuvali Srbiju u svim teškim vremenima kroz koje je prolazio naš narod. Prema njegovim rečima Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj baviće se pisanjem projekata za učešće na konkursima kod ministarstava i drugih donatora, jer u prethodnom periodu nije korišćena mogućnost za učešće na konkursima. Osnaživanjem lokalnog ekonomskog razvoja stvorili bi se preduslovi za dobijanje određenih sredstava iz različitih fondova, istakao je Trifunović.

Trifunović je rekao da će ukoliko budu učestvovale u vlasti, Zdrava Srbija i Nova Srbija, raspisati izbore za nove savete mesnih zajednica, kroz koje će građani moći da iniciraju šta je neophodno raditi u određenim mesnim zajednicama, a pored toga mesne zajednice će dobiti i određeni deo sredstava za rad i ulaganje u njihovim mikro sredinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here