Vulin položio venac na spomen ploču pripadnicima MUP-a poginulim tokom NATO agresije

0
103

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

Ministar unutrašnji poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin položio je danas venac na spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine. Vulin je poručio da je NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju poslednji veliki, nekažnjeni zločin u 20. veku uz napomenu da nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre i da je svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlјu zločin.

General-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović je istakao da je ponosan što je zajedno sa drugim predstavnicima posebnih jedinica policije i svih drugih policijskih jedinica deo obeležavanja sećanja na početak NATO agresije u kojoj su žrtve bili vojnici, policajci, a ponajviše civili.

General Stevanović je podsetio da je NATO pre 22 godine suprotno međunarodnom pravu i povelјama Ujedinjenih nacija izvršio agresiju na jednu suverenu državu, koja pre toga nije napala bilo koju drugu državu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here