Predsednik Vučić je prisustvovao početku radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin

0
90

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem “Miloš Veliki”. Predsednik Vučić je tokom obilaska gradilišta rekao da će se tom saobraćajnicom skratiti izlaz na auto-put “Miloš Veliki” za oko 10 kilometara.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin. U pitanju je nova gradska magistrala koja će povezati Beograd sa auto-putem Miloš Veliki. Najavljeno je da će uz trasu ove saobraćajnice biti izgrađena biciklistička staza. Takođe, predviđene su po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi će biti tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak. Predsednik se najpre zahvalio ljudima koji vredno rade na ovom važnom putu, koji spaja Novi Beograd sa Surčinom i istakao da ovim putem Surčin mnogo dobija i postaje jedna od najbrže rastućih opština.

Predsednik Srbije je naglasio da će izgradnja Nacionalnog stadiona biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za ceo Beograd i Srbiju.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić, direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here