Održane Sportske igre mladih na Zlatiboru

0
275

Po četvrti put Čajetina je bila domaćin opštinskog turnira Sportskih igara mladih. Takmičari iz ove, ali i još nekoliko opština, nadmetali su se u fudbalu, odbojci, atletici, basketu i igri između dve vatre.

Proteklog vikenda opština Čajetina bila je domaćin Sportskih igara mladih. Igre su, po četvrti put na Zlatiboru, otvorili predstavnici Sportskih igara mladih, Opštine Čajetina, lokalnog Sportskog saveza, kao i čajetinski sportisti Aleksandar Radišić, Lazar Joksimović i Milan Jezdimirović. Plamen Sportskih igara mladih zapalili su karatistkinja Jovana Aćimović i nordijski skijaši Ana Jeremić i Andrija Veličković. Pirlikom otvaranja, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da Zlatibor postaje jedna svetska turistička destinacija kada su u pitanju pripreme sportskih ekipa naglasivši da je najvažnije mladima stvoriti uslove za kvalitetne sportske pripreme ili rekreativno bavljenje sportom.

Pilikom otvaranja Sportskih igara mladih na Zlatiboru prisutne je pozdravio i Nemanja Kutlešić, koordinator igara za Čajetinu- Zlatibor.

Mlade sportiste koji su se nadmetali na Sportskim igrama mladih pozdravili su i zlatiborski sportisti Lazar Joksimović, Milan Jezdimirović i Aleksandar Radišić.

U atletskoj trci na 60 metara u konkurenciji dečaka 2012. godište i mlađih pobedio je Uroš Sarić, ispred Stefana Jankovića i Milovana Boškovića. Kod devojčica, najbrža je bila Anja Milosavljević, ispred Anje Krucel i Manje Radibratović. Kod dečaka 2010/2011. pobedio je Stefan Toković, ispred Luke Ćaldovića i Nemanje Tijanića. Kod devojčica je pobedila Mia Radibratović, ispred Jane Đurović i Kaline Ristanović.

U basketu kod dečaka užička ekipa Ere s onoga svijeta je savladala u finalu Zlatiborac, posle produžetka, a Čajetini je pripalo treće mesto.

U fudbalu u konkurenciji 2010. godište Čajetina je posle penala savladala Bajinu Baštu 2:1, u regularnom delu bilo je 1:1. U konkurenciji 2006. i mlađi FK Čajetina je igrao sa sastavom Komplet lepinje. Ovoga puta, penali nisu bili srećne ruke po Čajetinu, koja je sa 2:1 poražena od ekipe koja je ranijih godina već uspevala da osvoji SIM turir u Čajetini. U regularnom delu bilo je 1:1. Ekipe iz Bajine Bašte igrale su finale odbojkaškog turnira, a i u igri koja tradicionalno izaziva posebno interesovanje najmlađih učesnika, između dve vatre, pobedu je odnela ekipa Bajine Bašte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here