Brnabić uručila ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti

0
139

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je danas 14 ključeva novim stanarima u zgradama izgrađenim za pripadnike snaga bezbednosti u novosadskom naselju Jugovićevo.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i v.d. direktora Građevinske direkcije Srbije Mirka Petrovića, uručila ključeve novim stanarima u zgradama izgrađenim za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu. Ona je najavila da će do kraja leta u tom gradu krenuti druga faza gradnje dodatnih stanova i naglasila da je bilo krajnje vreme da se uradi nešto ovako konkretno, kao što je gradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi, i da im se time iskaže zahvalnost i pokaže da država brine o svojim građanima.

Brnabić je dodala da je posebno ponosna na to što na gradilištima novih stanova rade domaće kompanije, najavivši da će ključevi stanova u Kraljevu i Kragujevcu za snage bezbednosti biti uručeni do kraja maja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja intenzivno radi na poboljšanju uslova života boraca i ratnih vojnih invalida, a projekat izgradnje stanova jedan je od značajnih koraka na tom putu. U junu 2019. godine, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, omogućeno je da i druge grupe građana imaju pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uslovima, a među njima su borci, članovi domaćinstva palog borca, ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here