Ognjen Koroman – Vlast me je označila kao nepoželjnu osobu i ne znam šta me čeka u budućnosti

0
274

Ognjen Koroman, bivši fudbalski reprezentativac Srbije, rekao je da je zbog iznošenja, prema njegovim rečima, istine o Zvezdanu Terziću, Slaviši Kokezi i srpskom fudbalu, priveden na informativni razgovor i da je u nemilosti aktuelnog režima.

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Ognjen Koroman, iako nije politički aktivan, na izborima u Bosni i Hercegovini podržao je Draška Stanivukovića, opozicionog kandidata koji je osvojio većinu u Banjaluci. Situacija u srpskom sportu ga je naterala da prokomentariše i poteze pojedinih političara, pa je za predsednika Srbije rekao da se razume u sve, u fudbal, u košarku, rukomet i koronu…. On je dodao da su Vučić, njegov brat i njihova svita zauzeli sve pozicije čak i u fudbalu. Upitali smo Ognjena Koromana kakve su bile reakcije vlasti posle ovih njegovih tvrdnji.

Krajem prethodne godine bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman saslušan je u policijskoj stanici u Beogradu zbog izjava u vezi sa nameštanjima i neregularnostima u srpskom fudbalu. Koroman je priveden na zahtev Višeg javnog tužilaštva, a policija ga je bez najave odvela u Beograd čim je došao na granični prelaz Mali Zvornik između Srbije i Bosne i Hercegovine. On je rekao da su se policajci, koji su ga saslušavali, prema njemu odnosili korektno, ali da nije dobio informaciju zašto je bez najave odveden u Beograd. Naglasio je i da mu nije objašnjeno ni zašto, ako je već saslušan u svojstvu građanina, nije normalnim putem dobio poziv na koji bi se odazvao pošto ionako “nema šta da krije”. Koroman je dodao da smatra da se radi o odmazdi vlasti zbog iznošenja istine, kao i da su ga zvali iz Srpske napredne stranke, nudili mu funkcije da bi ćutao, a kada je to odbio, počeli su i da prete. Posle tog slučaja, kazao je, više ne zna šta bi mogao očekivati u budućnosti. Ipak, Koroman je istakao da se ne boji i da neće stati da se bori za oporavak srpskog fudbala i sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here