Sastanak Vučića i ministra spoljnih poslova Nemačke

0
115

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Hajkom Masom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, procesu evrointegracija Srbije, nastavku borbe protiv pandemije KOVID-19 i izazovima u procesu masovne vakcinacije, o Kosovu i Metohiji, ali i o situaciji u regionu.

Predsednik Aleksandar Vučić je u svom obraćanju nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom, rekao da je današnja poseta ministra Masa još jedna potvrda značaja političkog dijaloga i unapređenja bileteralne saradnje između Srbije i Nemačke.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija između 2010. i 2020. godine čak za 2,5 puta uvećala trgovinsku razmenu sa Nemačkom, a za 2,9 puta povećala izvoz i dodao da je pre nekoliko godina ukupan broj zaposlenih u nemačkim kompanijama u Srbiji bio 17.000, a danas je veći od 70.000.

Ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Hajko Mas istakao je da je svestan činjenice da proces normalizacije odnosa sa Prištinom nije lak, ali smatra da on doprinosi i razvoju ekonomije.Srbija i zemlje u njenom okruženju imaju takav ekonomski potencijal i bogatstvo kulture, to su resursi koje treba iskoristiti za dobrobit ljudi u regionu, ali i u Evropi, poručio je ministar Mas i dodao da svaka država na Zapadnom Balkanu sama određuje brzinu pridruživanja EU i da je za to potreban reformski napor na nacionalnom nivou, pre svega u glavnim oblastima kao što su vladavina prava i borba protiv korupcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here