Srđan Milivojević – Država Srbija pokazuje sve definicije mafije

0
136

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke je rekao da je definicija mafije sprega vrha vlasti i organizovanog kriminala, a da je to upravo ono što odlikuje Srbiju pod vođstvom Aleksandra Vučića i njegovih saradnika.

Afere vezane za predstavnike vlasti ili njima bliske ljude, postale su gotovo deo svakodnevnice. Mnogi analitičari vlasti ukazali su na postojanje raskola u Srpskoj naprednoj stranci usled čega je i došlo do otkrivanja brojnih informacija o određenim kriminalnim grupama koje su imale veze sa pojedinim funkcionerima. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke je rekao da iznad svih kartela u Srbiji stoji kartel Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja. Upitali smo ga da li smatra da će doći do potpunog razotkrivanja veza između predstavnika vlasti i kriminalnih grupa i šta je preduslov za to.

O povezanosti kriminalnih organizacija i vlasti bilo je mnogo analiza posle hapšenja grupe Veljka Belivuka. Kriminolog Dobrivoje Radovanović izjavio je da je u teoriji  poznata sprega države i kriminala, ali da sprega kriminala i sa partijama na vlasti, i pojedinim u opoziciji, predstavlja relativnu novinu. On je rekao da kada se to desi, a desilo se u Srbiji, onda imamo jedan viši nivo organizovanog kriminala od onog koji je poznat u svetu, jer to znači da postoji bojazan, čak i ako druga partija dođe na vlast, da će morati da pravi ustupke organizovanom kriminalu. Radovanović je dodao da je to najgori mogući scenario i da država mora vrlo odlučno da krene u borbu protiv ovakvog stanja stvari. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke je rekao da je neverovatno da živimo u državi koja je tako neorganizovana, a imamo kriminal koji je tako dobro organizovan u istoj toj državi, koju vode isti ljudi. Milivojević je dodao da se to kriminalno klupko mora kad-tad rasplesti i izrazio nadu da će se to desiti uskoro, kada padne režim Aleksandra Vučića. On je naglasio da Srbiju ne ugrožava ni Kavački klan, ni Škaljarski klan, već da Srbijom upravlja Avački klan, ukazujući na predsednika države Aleksandra Vučića i ljude kojima je okružen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here