Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se danas timu od 16 vojnih lekara, devet medicinskih tehničara i više desetina logističara, koji su predvođeni pukovnikom dr Radivojem Anđelkovićem, gotovo godinu dana u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj „Areni“ spašavali živote ljudi. Stefanović je istakao da su oni pokazali i mnogo više od profesionalne posvećenosti, jer su bili i srcem i dušom u borbi za zdravlje pacijenata.   

Počev od jula prošle godine, tokom dva perioda rada, kroz kovid bolnicu u „Areni“ prošlo je ukupno 5.400 pacijenata. Iz jedne od najvažnijih privremenih kovid bolnica uoči vikenda otpušteni su poslednji pacijenti, a po okončanju njenog rasformiravanja ona će u petak prestati sa radom. Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se tim povodom timu od 16 vojnih lekara, devet medicinskih tehničara i više desetina logističara koji su u privremenoj bolnici u Areni spašavali živote ljudi. On se zahvalio, ovom prilikom, i svim zdravstvenim radnicima koji su se borili i koji se i danas bore protiv epidemije korona virusa.

Stefanović je istakao da vakcinacija daje rezultate i pozvao pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da se vakcinišu i da pokažu svojim primerom da su odgovorni i ozbiljni ljudi koji se ne brinu samo o sebi, već i o drugima. On je istakao da želi da ohrabri i sve druge građane Srbije, ukazujući na značaj imunizacije i na podatak da je oko 95% lekara VMA imunizovano.