Suzana Mančić – Đorđe Marjanović je tako sugestivno izvodio pesme da se dešavalo da publika zaplače

0
149

Voditeljka Suzana Mančić je rekla da je Đorđe Marjanović bio izuzetan pevač koji je umeo da glumi svoje pesme, da se na poseban način kretao po sceni i da je imao specifične pokrete, koje su mnogi u istočnoj Evropi kopirali.

Đorđe Marjanović, legendarni jugoslovenski pop pevač, nedavno je preminuo od posledica korona virusa u 89. godini života. Voditeljka Suzana Mančić se dirljivim rečima oprostila od Đorđa Marjanovića rekavši da će se uvek sećati kako su kao deca na rolšuama jurcali za njegovim belim Fordom po Profesorskoj koloniji. Upitali smo Suzanu Mančić da prokomentariše koliku popularnost je u to vreme imao pevač Đorđe Marjanović.

Marjanović je dugo bio najveća zvezda nekadašnje jugoslovenske muzičke scene, a karijera mu je trajala duže od pola veka. Prvi je pevač koji je imao zvanične klubove obožavalaca u Jugoslaviji, a velika zvezda bio je i u Sovjetskom Savezu. Marjanović je dobitnik velikog broja nagrada i priznanja, među kojima su Zlatni mikrofon Radio Beograda, Sretenjski orden trećeg stepena, Zlatna plaketa Beograda, Orden rada i Orden zasluga za narod sa srebrnim vencem. Predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov dodelio mu je Orden za učvršćivanje prijateljstva i širenje kulturnih veza između Jugoslavije i SSSR. Njegovi brojni hitovi se i danas pamte, a svestrana umetnička ličnost upečatljivo ostaje u sećanju mnogih generacija. Govoreći o veličini lika i dela ovog poznatog pevača, voditeljka Suzana Mančić je rekla da ga je volela još od malena i da je bio neponovljiv, iako su mnogi pokušavali da oponašaju njegove nastupe. Ona je dodala da je Marjanović tako izvodio pesme da se dešavalo da ljudi u publici krenu da plaču. Naglasila je da je posedovao veliku sugestivnost u interpretaciji, ali i originalnost u pokretima. Mančić je dodala da su ona i ostala deca iz kraja jurili za Marjanovićem na rolšuama, a da je kasnije imala prilike i da radi sa njim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here