Srbija donirala Češkoj 100.000 vakcina

0
60

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ispratila je danas sa Aerodroma „Nikola Tesla“ avion sa donacijom od 100.000 vakcina „Fajzer“ upućenom građanima Republike Češke. Zajedno sa premijerkom, avion je sa beogradskog aerodroma ispratio i ambasador Republike Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Vlada Srbije je na sednici održanoj 20. maja odlučila da Srbija pokloni Češkoj 100.000 vakcina “Fajzer-Biontek”, kao znak solidarnosti sa građanima te zemlje u borbi protiv epidemije koronavirusa. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ispratila je danas sa Aerodroma „Nikola Tesla“ avion sa donacijom. Ona je, tom prilikom, istakla da je slanjem današnje donacije Vlada Srbije ispunila obećanje koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao češkom premijeru Andreju Babišu tokom nedavne zvanične posete toj zemlji. Premijerka je poručila da je ovo samo još jedan gest solidarnosti i posvećenosti našem prijateljstvu i partnerstvu.

Premijerka Srbije je najavila da će Srbija donirati po 10.000 vakcina “Astra Zeneka” Crnoj Gori, Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj i precizirala da je naša zemlja do sada regionu donirala ukupno 102.190 doza vakcina “Fajzer”, “Sputnjik V” i “Astra Zeneka”. Ona je istakla da Srbija gradi fabriku vakcina jer želi da njeni građani u budućnosti budu u potpunosti zaštićeni od kovida-19 i sličnih virusa, kao i da može da pomogne i zemljama u regionu, Evropi i svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here