Slavko Nikić – Dok je ovaj režim na vlasti u Srbiji je bezbedan svako osim Srbina koji brani Srbiju

0
125

Slavko Nikić, predsednik udruženja Srpskih veterana i dobrovoljaca, povodom izjave nemačkog ambasadora u Srbiji Tomasa Šiba u vezi sa bombardovanjem Srbije 1999. godine, rekao je da je vlast omogućila svakome da bez posledica napada Srbiju, te da je to dalo slobodu i nemačkom ambasadoru.

Nekoliko opozicionih stranaka zatražilo je da nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib bude opozvan ili proglašen personom non grata zbog svoje izjave da je NATO bombardovanje tadašnje Jugoslavije 1999. godine bilo opravdano. Šib je u svom saopštenju naglasio da smatra da odluka o bombardovanju nije bila u suprotnosti sa međunarodnim pravom jer su prethodno iscrpljene sve diplomatske mogućnosti za mirno rešavanje konflikta. Dodao je i da žali za svakom civilnom žrtvom, ali i da akcija nije bila uperena protiv srpskog naroda. Zamolili smo Slavka Nikića da prokomentariše ovakav stav nemačkog ambasadora.

Ambasador Šib izjavio je da je NATO bombardovanje Savezne republike Jugoslavije bilo opravdano kao krajnje sredstvo i izrazio odlučno protivljenje bilo kakvom upoređivanju te operacije sa politikom nemačkih nacista u Drugom svetskom ratu. On je dodao da nije bilo moguće naći zajedničko rešenje u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da je odluka, ipak, morala biti doneta, kako bi se sprečila humarnitarna katastrofa. Šib je naveo da vojna akcija iz 1999. godine nije bila uperena protiv srpskog stanovništva i da je cilj bio zaštita civilnog stanovništva na Kosovu. Komentarišući ovakve izjave nemačkog ambasadora Slavko Nikić, predsednik udruženja Srpskih veterana i dobrovoljaca izjavio je da je vlast u Srbiji omogućila svima da bez snošenja bilo kakvih sankcija vređaju Srbe i Srbiju, te da je jedino neprihvatljivo u Srbiji biti Srbin koji voli i brani svoju zemlju. On je dodao i da je čoveku koji je bio ovde osuđen na dugogodišnju robiju zbog bombardovanja Srbije, Toniju Bleru, pripala uloga savetnika predsednika Vučića, te da takvi potezi govore svima da mogu sebi da dozvole izjave poput ovih koje je uputio nemački ambasador.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here