Konkurs za dodelu oznake “Najbolje iz Vojvodine”

0
122

Konkurs za dodelu oznake kvaliteta proizvoda i usluga ,,Najbolje iz Vojvodine“ nakon šest godina pauze raspisao je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Konkurs će trajati mesec dana, počev od 5. juna. Znak se dodeljuje na tri godine.

Oznaka kvaliteta proizvoda i usluga “Najbolje iz Vojvodine” do sada je dodeljivana prehrambenim, industrijskim i zanatskim proizvodima, a od sada će je dobijati i turističke usluge i destinacije. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je istakao da je veoma važno da znamo odakle proizvod dolazi, kao i da se upoznamo sa kvalitetom usluge koja se pruža u sferi turizma i ugostiteljstva, te da znamo da je nosilac znaka ispunio veoma stroge standarde. Ivanišević je rekao da se oznaka vraća posle šest godina sa idejom da se priča o onima koji su bolji, koji ispunjavaju striktne uslove, da se ističu proizvodi koji potiču sa teritorije Vojvodine i oni koji organizuju manifestacije koje su drugačije i oni koji pružaju odlične turističke i ugostiteljske usluge. Svako ko ponese ovaj znak trebalo bi da bude ponosan na činjenicu da mu je dodeljen. Kontrola će biti stalna i na godišnjem nivou. Znak se dodeljuje na tri godine, sa mogućnošću produžetka roka za korišćenje. Pokrajinski sekretar je dodao da će se razgovarati i sa velikim trgovinskim lancima, kako bi se za ove proizvode, nosioce oznake, opredelilo i posebno mesto unutar prodajnog prostora, da bi kupci znali koji su to proizvodi ispunili najstrože kriterijume i da ih mogu konzumirati pouzdano.

Pravo učešća na konkursu imaju: pravna lica, preduzetnici, fizička lica, drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine. Novina su i manifestacije, pri čemu organizatori mogu konkurisati za manifestaciju koja se izdvaja po načinu održavanja, korišćenju resursa, originalnosti, ciljevima, kao i prema rezultatima u oblastima delovanja, te prema načinu na koji manifestacija zastupa određenu mikrolokaciju ili regiju, njenu autentičnost i svojstvenost. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će konkurs sprovoditi sa preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ,,Jugoinspekt – Novi Sad” d.o.o, koje će vršiti prijem prijava i proveravati ispunjenost uslova, kao i sa Turističkom organizacijom Vojvodine, u domenu turizma, ugostiteljstva i manifestacionog turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here