“Zlatni kotlić” Udruženja paraplegičara Banata

0
220

Udruženje paraplegičara Banata organizovalo je u nedelju, 6. juna, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, tradicionalni “Zlatni kotlić”. Takmičenje je ove godine okupilo 19 ekipa, a najbolju riblju čorbu pripremilo je Udruženje kuvara amatera “Stajićanska priča”

Već više od 20 godina Udruženje paraplegičara Banata tradicionalno organizuje “Zlatni kotlić” takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Na takmičenju su prvobitno učestvovale samo organizacije osoba sa invaliditetom, ali je takmičenje preraslo u inkluzivno pa je ove godine okupilo rekordnih 19 ekipa među kojima su bili prijatelji i saradnici Udruženja paraplegičara Banata sa teritorije Vojvodine i iz nekoliko gradova iz Srbije. Takmičenje je održano na motelu Šumice, a ni kiša koja je povremeno padala nije smetala takmičarima u kuvanju čorbe i pre svega lepom druženju.

Kao i na svim aktivnostima i neformalnim druženjima Udruženja paraplegičara Banata bili su prisutni i njihovi prijatelji iz Udruženja zrenjaninskih penzionera koji su u takmičenje uneli dobro raspoloženje, smeh i mnogo muzike.

Iako rezultat nije bio u prvom planu pobednik je morao biti izabran, a žiri je imao težak zadatak, da izabere tri najbolje od 19 odličnih čorbi. 3. mesto osvojilo je udruženje iz Čačka, 2. mesto udruženje iz Rume, a 1. mesto udruženje kuvara iz Stajićeva. Uz razmenu recepata i kulinarskih trikova, dobru priču i smeh, ekipe su se, bez obzira na rezultat, družile tokom celog dana.

Nagrade za prva tri mesta su bile simbolične i kao i svake godine dodeljeni su pehari i medalje. Najbolji kotlić dobio je i specijalnu nagradu. U pitanju je umetnička slika koju je naslikala Jela Stojkov, članica Udruženja zrenjaninskih penzionera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here