Mila Alečković – Virus nije do kraja izolovan već samo njegove sekvence

0
475

Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar rekla je da Fajzer vakcina nije imunizaciono sredstvo, već genski tretman, a da vakcina do sada nije mogla biti napravljena jer virus nije do kraja izolovan, već su izolovane samo njegove sekvence.

Evropska agencija za lekove je 28. maja odobrila upotrebu vakcine Fajzer za decu uzrasta od 12 do 15 godina. Nemačka je već najavila da će 7. juna početi vakcinaciju tinejdžera, dok su neke zemlje nagovestile da žele da deca budu vakcinisana kada počne nova školska godina. Zvaničnik Evropske komisije za briselski portal Euraktiv izjavio je da odluka o vakcinaciji dece nije politička, nego naučna odluka zasnovana na dokazima. Upitali smo Milu Alečković kliničkog psihologa i antropološkog psihijatra koja zastupa teoriju da vakcina protiv virusa Kovid19 ne postoji, zbog čega bi najrazvijenije evropske države donele odluku o vakcinaciji mlađeg dela svoje populacije, ukoliko vakcine zaista mogu biti štetne.

Vakcina američko-nemačkog proizvođača Pfizer-BioNtech moći će da se koristi u Srbiji i kod populacije uzrasta od 12-15 godina, saopštila je 11. juna Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije. Kako je navedeno, Agencija je istog dana razmatrala dopunu dozvole za vakcinu Pfizer-BioNtech protiv COVID-19 na komisiji za humane lekove. Potvrđeno je da su se stekli svi zakonski uslovi, a pre svega da su ispunjeni najviši stručni kriterijumi koji se odnose na bezbednost i efikasnost, i donet je zaključak da se ova vakcina može koristiti kod populacije uzrasta od 12 do15 godina. Istaknuto je da su eksperti ALIMS od podnošenja zahteva sa kompletnom dokumentacijom rigorozno kontrolisali sve naučne podatke iz kliničkih ispitivanja koja su od strane proizvođača sprovedena u drugim državama. Uz to su, kako je naglašeno, članovi komisije, eminentni stručnjaci iz oblasti farmacije i medicine, takođe proverili sve materijale pre nego što je ovaj predmet stavljen na dnevni red vanrednog sastanka komisije. Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar, koja zastupa stav da vakcine protiv virusa Kovid19 nisu mogle biti napravljene jer, prema njenim rečima, nije izolovan ceo virus, iznela je drugačije tvrdnje povodom efikasnosti Fajzer vakcine. Ona je rekla da ova vakcina nije imunizaciono sredstvo, već genski tretman, kao i da je u Nemačkoj prihvaćeno da se njime imunizuju deca od 12 do 15 godina jer su zaposleni u Svetskoj zdravtvenoj organizaciji bili pod pritiskom svog poslodavca, Bila Gejtsa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here