Novi Bečej – Termalna mineralna voda u Tiskom cvetu

0
696

Terme Tiski Cvet, je novi kompleks otvorenih i zatvorenih bazena, sa termomineralnom vodom, koji se nalazi u sklopu samog hotela Tiski cvet u Novom Bečeju. Radno vreme bazena je svakim danom od 10:00 do 20:00 časova.

Hotel “Tiski cvet” od nedavno svojim gostima nudi i korišćenje terme – spa centra sa lekovitom termomineralnom vodom ovakvog sastava jedinom u regionu. Reč je o termomineralnoj vodi izuzetno bogatoj mineralima pronađenoj na 582 metra pod zemljom. Ova voda je izuzetnog kvaliteta i koristi se u balneološke svrhe. Tradicionalno se balneoterapija primenjuje u lečenju bolesti srca i krvnih sudova, kod kožnih promena, bolesti organa za disanje, postizanja hormonalne ravnoteže, reumatskih bolesti, ginekoloških oboljenja, a ima protivupalno i antivirusno dejstvo.

Pored toga, u kompleksu Terme Tiski cvet kroz kompletne programe balneoterapijom uključen je i antistres tretman, kao i stimulacija i revitalizaciju organizma uopšte. Termalna mineralna voda u Tiskom cvetu sadrži visok nivo natrijuma, magnezijuma, a posebno sadrži sumpor koji ima blagotovorno dejstvo i na bolesti kože, uključujući psorijazu, dermatitis i gljivične infekcije.  Male količine elemenata poput sumpora, kalcijuma, magnezijuma i litijuma apsorbuju se kroz kožu. Njihov terapeutski efekat podrazumeva i stimulaciju imunološkog sistema, telesnu i mentalnu relaksaciju, sintezu endorfina i normalizaciju funkcija žlezda. Minerali sadrže visoke koncentracije negativnih jona, koji izazivaju osećaj telesnog i psihičkog blagostanja. Voda je visokog kvaliteta za medicinsku rehabilitaciju posebno za saniranje sportskih povreda i ukupne fizičke spreme. Mikrobioloski je čista, blage tvrdoće. PH faktor je u granicama 7,2 – 7,4 i sadrži hlor u količinama koje odgovaraju PH faktoru ljudskog organizma. Dezinfekcija vode u bazenu radi se isključivo automatskom hloronizacijom i UV lampom.

U terme – spa centru posetiocima su na raspolaganju: veliki bazen sa termomineralnom vodom, hidromasažni bazen sa termomineralnom vodom, finska sauna, infra crvena sauna i tepidarijum ležaljke.

Radno vreme bazena je svakim danom od 10:00 do 20:00 časova. Tokom radne nedelje cena karte koja važi ceo dan je 400 din, a vikendom, tačnije subotom i nedeljom cena je 1000 din. Za decu do pet godina ulaz je besplatan. Kompleks Terme Tiski cvet je za svoje posetioce pripremio uzbudljivu zabavu, promo cene pića i hrane, razne didžejeve, noćno kupanje i drugo, a svoje mesto možete rezervisati pozivom na broj 023/771-140.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here