Pobednici konkursa “Programiraj svoj uspeh”

0
88

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručili su danas nagrade i priznanja pobednicima konkursa „Programiraj svoj uspeh”. Nagrade su dodeljene za najbolje primere projektne nastave iz predmeta Računarstvo i informatika, i to učenicima 7. i 8. razreda i njihovim nastavnicima-mentorima.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručili su danas nagrade i priznanja pobednicima konkursa „Programiraj svoj uspeh”. Konkurs su raspisali Privredna komora Srbije i Fondacija „Petlja“ kako bi se obeležio završetak osnovne škole prve generacije koja je imala informatiku kao obavezan predmet. Brnabić je istakla da će do 2023. godine biti završena kompletna digitalizacija u svim školama u Srbiji, dodavši da se svake godine 1.000 novih učenika upisuje u specijalizovana IT odeljenja, kao i da je u proteklih pet godina udvostručen broj zaposlenih u IKT sektoru.

Nagrade su dodeljene za najbolje primere projektne nastave iz predmeta Računarstvo i informatika, i to učenicima 7. i 8. razreda i njihovim nastavnicima-mentorima za projekte iz oblasti Računarstva, Informaciono-komunikacione tehnologije  i Digitalne pismenosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here