Ana Brnabić putuje u Ameriku

0
78

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će, nakon sastanaka koje će imati tokom dvodnevne posete SAD, uslediti novi krug investiranja iz te zemlje u Srbiju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja će naredna dva dana boraviti u SAD-u izjavila je, po dolasku u Njujork, da će tokom posete Americi imati brojne sastanke sa predstavnicima američkih startap kompanija i zajednicom koja investira u te kompanije, finansira istraživanje i razvoj u različitim oblastima, ali i generalno većim kompanijama iz IT sektora.

Brnabićeva je ukazala na to da je Srbija od 2016. godine dobro strateški investirala, pre svega u obrazovni sektor, uvođenjem programiranja i informatike kao obaveznog predmeta u osnovne škole i proširivanjem kapaciteta na tehničkim fakultetima. Predsednica Vlade je podsetila na to da je naša zemlja uvela predmet digitalni svet od prvog razreda osnovne škole, povećala broj specijalizovanih IT odeljenja, ulagala u naučno-tehnološke parkove i osnovala čak tri nova istraživačka instituta. Ona je istakla da je to dovelo do toga da Srbija bude u vrhu po nekim najkredibilnijim svetskim izveštajima, kao što je Startap džinom ili Svetski ekonomski forum, napomenuvši da smo pre nekoliko nedelja na Uneskovoj listi zemalja koje se ističu ulaganjem u istraživanje i razvoj prvi put bili u vodećih 15 u svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here