Ispraćaj malih maturanata u Belom Blatu

0
200

Od svoje škole, razrednog starešine, nastavnika i učitelja, kao i od onih učenika koji ostaju u školi 28. juna oprostili su se i učenici Osnovne škole “Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata.

U vidovdansko predvečerje dvorište beloblatske škole bilo je krcato. Roditelji, bake i deke, uža i šira rodbina, svi su bili na okupu. Kako i ne bi kada je povod bio tako značajan. S jedne strane završetak nastavne godine i podela zasluženih priznanja, a s druge strane ispraćaj malih maturanata. I sve je bilo u svečarskom raspoloženju, s puno emocija, čak i nostalgičnih podsećanja na vreme provedeno u školskim klupama. Prvo su mali glumci iz škole dali jedan prelep uvod u sva dešavanja i zbivanja unutar školskog života, a potom je usledio najemotivniji deo vidovdanskog skupa; ispraćaj, tačnije opraštanje od osmaka. Ove godine bilo ih je deventaestoro. Za ovako malo selo i ovo vreme, baš velika družina, a generacija veoma interesantna. Naizgled heterogena ali tako homogena u očuvanju unutrašnje kohezije njihove male zajednice. Upravo se to i pokazalo u njihovom maturskom nastupu pred prepunim školskim dvorištem. Kreativno i dosledno njihovoj savremenoj životnoj filozofiji.

Neizostavno, na samom kraju njihovog nastupa, koji nije protekao bez puštene suze, oprostili su se od svoje škole, od razrednog starešine Markov Žarka i svih nastavnika, učiteljica, vaspitačice i članova kolektiva sa kojima su „živeli“ svih ovih godina. I kao „trešnjica na maturskoj torti“,  proglašena je učenica generacije, Milica Superov. Jedan deo puta je pređen i sada sledi nov i takođe značajan školski život. Na tom putu ih zasigurno čekaju novi izazovi i zbog toga im želimo puno dobre energije i sreće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here