Međunarodne vojne igre „Snajperska granica”

0
32

Pripadnici Vojske Srbije u disciplini Međunarodnih vojnih igara „Snajperska granica” učestvuju od 2018. godine i do sada su ostvarili zapažene rezultate. Za ovogodišnje nadmetanje oni se pripremaju na poligonu „Orešac“ gde ih je obišao ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ 72. brigade za specijalne operacije, koji se na poligonu „Orešac“ pripremaju za učešće na takmičenju „Snajperska granica”, jednu od disciplina prestižne manifestacije Međunarodne vojne igre. Stefanović je poručio da mu je drago što je mogao da vidi koliko su uvežbani i spremni da na predstojećem takmičenju brane boje Srbije.

Pripadnici bataljona „Grifoni“ na „Orešcu“ prikazali su uvežbanost u četiri takmičarske discipline „Kosi krov“, „Balistički prozor“, „Neugodan položaj“ i „Precizno gađanje“, u kojima će snajperisti Vojske Srbije od 22. avgusta do 4. septembra predstavljati Vojsku Srbije na takmičenju u Belorusiji. „Snajperska granica“ je ove godine specifična i po tome što se za medalje nadmeću isključivo pripadnici specijalnih jedinica, čime je lestvica takmičenja podignuta na viši nivo. Ekipu Vojske Srbije očekuju individualna nadmetanja, nadmetanja u snajperskim parovima, u brzini, dueli i snajperski biatlon. Svaki segment takmičenja predstavlja test veštine, izdržljivosti i mentalne snage za učesnike pred kojima će se naći različiti složeni zadaci i situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here