Nikola Šainović – Vlada Crne Gore očekuje da niko ne kritikuje njeno ponašanje

0
135

Tenzije između Beograda i Podgorice stalno rastu, a jedan od razloga je nedavno donošenje Rezolucije o Srebrenici.

Podeljenost unutar vladajuće većine u Crnoj Gori sve je dublja, naročito nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici. Sve lošiji su odnosi na realciji Beograd-Podgorica, a reagovalo je i crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju je navdeno da su izjave koje stižu sa najviših državnih adresa Republike Srbije usmerene protiv Vlade Crne Gore, predsednika Skupštine i velikog dela poslanika u Skupštini Crne Gore. Zamolili smo političara Nikolu Šainovića da prokomentariše ocenu pojedinih analitičara da se Srbija ponaša kao da Crna Gora nije suverena država.

Rešenje političke krize u Crnoj Gori predsednik srpske Skupštine Ivica Dačić video je u uključivanju crkve. Kako je rekao, mitropolit Joanikije trebalo bi da se „pozabavi“ potezima Zdravka Krivokapića.

Mitropolit  crnogorsko-primorski poručio je da će vlast u Crnoj Gori, ako ne bude odgovorna, brzo poći u zaborav. „Kada nas je bivša vlast stavila van zakona i opredelila nam sudbinu da nestanemo, mi smo tada bili najjači. To je zato što smo se oslonili na veru u Hrista Gospoda“, poručio je  mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore su odgovorili da Rezolucija o Srebrenici nije usmerena ni protiv jednog naroda niti države.

Nikola Šainović  je prokomentarisao da se Vlada Crne Gore odnosi kao da se ne sme kritikovati njeno ponašanje zato što će oni to da protumače kao da im neko ne priznaje nezavisnost, a to jednostavno nije tako, jer svaka vlada kad vlada suverenom zemljom se nalazi pod otvorenom međunarodnom kritikom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here