Nikola Jokić – Najkorisniji igrač NBA lige

0
124

Vojvođansko dete koje je jelo burek i pilo koka-kolu, uspešnim radom, voljom i talentom je postalo najbolji igrač NBA lige a samim tim uzor i podstrek mladim generacijama da počnu da se bave sportom.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača najjače lige sveta i time postao tek treći Evropljanin sa tim priznanjem i tek šesti vanamerikanac. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je košarkašu Denver Nagetsa Nikoli Jokiću izbor za najkorisnijeg igrača NBA lige, poželeo mu da ostane na tronu najboljih košarkaša i da nove generacije slede njegov primer. Zamolili smo sportskog novinara Vladana Tegeltiju da prokomentariše ovaj Jokićev uspeh i eventualni uticaj na budućnost srpske košarke.

Reprezentativac Srbije i košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić osvojio je titulu najkorisnijeg igrača NBA lige protekle sezone, što je prvi put posle perioda od dvadeset jedne godine da igrač na poziciji centra dobije to prestižno priznanje. Predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli izjavio je da je Jokić najbolji dodavač u NBA ligi dok su Nagetsi tokom čitave sezone hvalili Jokićeve prednosti,  pre svega izdržljivost i vođstvo na terenu. Novinar Vladan Tegeltija je istakao da je impresivan uspeh mladog košarkaša iz Sombora rezultat njegovog velikog rada, volje i talenta, što ga čini uzorom mladim ljudima a posebno onima koji žele da promene životne navike koje donosi današnji način života i da počnu da treniraju i postanu uspešni pojedinci u sportu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here