Treći protest „Zrenjanin je žedan“

0
122

14. avgusta održana je treća protestna vožnja za vodu u Zrenjaninu. Sa protesta je ponovljeno da voda za piće mora biti dostupna svima, a pogotovo ranjivim kategorijama stanovništa, a predstavnicima gradske vlasti upućeno je nekoliko značajnih pitanja.

U subotu 14. avgusta u oganizaciji Udruženja Zrenjaninska akcija održan je treći protest Zrenjaninaca za zdravu pijaću vodu. U ime organizatora onima koji učestvuju u subotnjim protestima, kao i svima koji podržavaju ove proteste zahvalio se Bojan Antić, koji je rekao da je cilj okupljanja da voda za piće bude dostupna svima, a posebno ranjivim kategorijama stanovništva.

S obzirom na to da građani nisu dobili odgovor na pitanje zašto je zatvorena fabrika vode sa protesta su upućena nova pitanja predstavnicima lokalne vlasti u Zrenjaninu, a građani su pozvani da prikupe račune za vodu, kao i ugovore sa distributerima vode koji mogu biti validan dokaz na sudu radi nadoknade štete.

Organizatori protesta su istakli da je peticija za zdravu pijaću vodu u izradi, i da će svi stanovnici Zrenjanina u dogledno vreme biti obavešteni o njenom pokretanju i mogućnostima za potpisivanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here