Višeslav Simić – Zapadne sile su nezasite u želji da upravljaju celim svetom

0
143

Prema rečima  prof. geopolitike Višeslava Simića, Ministarstvo odbrane Srbije je u stanju pokornosti prema britanskom, a Aranžman o unapređenju saradnje u oblasti odbrane je kapitulacija pred stranim interesom.

Britanski ministar odbrane Ben Volas potpisao je sporazum sa svojim srpskim kolegom Nebojšom Stefanovićem, kako bi, prema navodima londonskog Telegrafa pomogao Srbiji da se suprotstavi malignom uticaju Rusije. Sa druge strane, na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Srbije navodi se da su dvojica ministara potpisala Aranžman o unapređenju saradnje u oblasti odbrane između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, ali se ni jednom rečju ne pominje Rusija, niti “maligni uticaj” te države. Upitali smo profesora geopolitike Višeslava Simića da prokomentariše ovakve razlike u navodima i iznese mišljenje o tome čime bi potpisani sporazum mogao rezultirati.

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas izjavio je da su tokom njegove posete Srbiji dve države potpisale značajan sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije, izvestio je britanski Telegraf. Volas je u Srbiju doputovao 16. juna i sastao se sa najvišim srpskim zvaničnicima, predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem. Na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, tog dana je objavljeno saopštenje u kojem se navodi da su dva ministra potpisala “Aranžman o unapređenju saradnje u oblasti odbrane između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva”, bez navođenja daljih detalja o sadržaju tog dokumenta. Komentarišući ovaj sporazum, prof. Višeslav Simić je  rekao da to što se naziva Sporazumom o saradnji je u stvari  kapitulacija pred stranim interesom a ono što se naziva sprečavanjem malignog uticaja Rusije u Srbiji, zapravo je pretvaranje Srbije u još jednu polugu, u još jedan instrument budućeg napada na Rusiju radi pokušaja njenog uništenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here