Predsednik Vučić se sastao sa paraolimpijcima pred odlazak u Tokio

0
87

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste i članove Paraolimpijskog tima Srbije i svečano im uručio državnu zastavu, koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je danas prijem za članove paraolimpijskog tima Srbije. On je paraolimpijcima poručio da su oni bez obzira na plasman i medalje na predstojećim igrama naši heroji i dodao da Srbija navija da se iz Tokija vrate sa što više medalja.

Predsednik Vučić je podsetio da je država od 2012. godine povećavala nagrade za uspehe paraolimpijaca, te da je nagrada bila 24 miliona dinara, a da je danas 90 miliona dinara, čime je izjednačena sa nagradama olimpijaca.

Predsednik Vučić je zastavu Republike Srbije predao svetskom rekorderu i dvostrukom paraolimpijskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću, koji je rekao da će paraolompijci u Tokiju dati sve od sebe kako bi postigli što bolje rezultate.

Predsednik Vučić je na kraju susreta paraolimpijcima poručio da se na Olimpijskim igrama stvaraju heroji, a da na Paraolimpijske igre dolaze već stvoreni heroji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here