Na Danima piva napadnuti aktivisti Zrenjaninske akcije

0
178

Grupa aktivista udruženja Zrenjaninska akcija, koji su mirno protestovali u toku koncerta Zrenjaninske filharmonije napadnuta je od strane nepoznatih lica, koja su im lomila rekvizite. Tom prilikom došlo je do koškanja, ali na svu sreću, niko nije povređen. Iako se posle sinoćnjeg događaja osećaju nebezbedno u svom gradu članovi Zrenjaninske akcije nastavljaju sa protestima za zdravu pijaću vodu i novi organizuju već u subotu sa početkom u 16:30.

Koncert Zrenjaninske filharmonije održan 26. avgusta na Trgu slobode ostao je delimično u senci napada na aktiviste Zrenjaninske akcije od strane nepoznatih lica. Naime, pripadnici ovog udruženja su ispred Rimokatoličke crkve, nadomak glavne bine, sasvim mirno, ne ugrožavajući nikoga, protestovali tražeći odgovor na pitanje zašto Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu.

Napadnute aktiviste Zrenjaninske akcije povodom sinoćnjeg događaja nisu kontaktirali ni policija ni organizatori manifestacije Dani piva. I dok se predstavnici gradske vlasti ponašaju kao da se pomenuti incident nije ni dogodio aktivisti Zrenjaninske akcije strahuju za svoju bezbednost u gradu koji vole i za čije bolje se bore svakodnevno.

Udruženje Zrenjaninska akcija ipored brojnih opstrukcija, među kojima je najgora i najozbiljnija bila sinoćnja nastavlja borbu za to da svaki stanovnik Zrenjanina ima dostupnu zdravu pijaću vodu. U ime svih Zrenjaninaca oni svoju borbu nastavljaju već u subotu protestnom vožnjom čiji je početak zakazan za 16:30, a skup je kao i proteklih subota ispred Kristalne dvorane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here