Brnabić prisustvovala početku rada kovid bolnice u Novom Sadu

0
72

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas početku rada kovid bolnice u Novom Sadu, koja je otvorena četiri meseca nakon početka izgradnje.

Ovo je treća kovid bolnica u Srbiji, posle Batajnice i Kruševca, a od sutra će početi da prima pacijente obolele od koronavirusa. Prema njenim rečima, ne postoji ništa više što jedna država može da uradi, a zdravstveni sistem da pruži pacijentima da bi se sačuvali njihovi životi i zdravlje.

Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Kovid bolnica na novosadskom naselju Mišeluk prostire se na 19.500 kvadratnih metara i imaće 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi. Osim bolničke zgrade, koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove, uz prateći parking i druge saobraćajne površine. U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio-sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here