Bijeljina – Subvencije za novorođenčad

0
113

Odbornici Skupštine grada Bijeljina na šestoj sednici gradskog parlamenta održanoj pre dva meseca usvojili su odluku o subvencijama za svako novorođeno dete u gradu Bijeljina. Odluka je na snagu stupila tek 27. jula. Pojedini odbornici skupštinske većine tvrde da roditelji nisu u dovoljnoj meri informisani o načinu ostvarivanja subvencije za novorođenčad, te da im se tim povodom žalio veći broj roditelja. U gradskoj upravi demantuju ove navode.

U koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” ističu da je na njihov predlog u gradski budžet uvrštena stavka subvencije roditeljima odnosno starateljima novorođene dece u ukupnom iznosu od 100.000 KM. Budžet grada je usvojen 31. marta, a odluka o subvencionisanju stupila je na snagu 27. jula jer je nacrt vraćen na doradu.

Ovom odlukom obuhvaćena su deca koja su rođena 27. jula pa nadalje. Procenjuje se da se u Bijeljini godišnje rađa oko 1000 beba. Osim 100 maraka na koje svako dete ima pravo deca čiji roditelji po tom osnovu nemaju prihod koji prelazi prosečnu platu u prethodnoj godini dobiće naknadu od 300 KM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here