Ministar Vulin – Bezbednost dece u saobraćaju je obaveza svih odraslih osoba

0
111

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bezbednost dece u saobraćaju obaveza svih odraslih i da ne postoji opravdanje za njeno zanemarivanje i za nepoštovanje saobraćajnih propisa. 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Osnovnoj školi „Despot Stefan Lazarević“ predstavi edukativnog karaktera “Pažlјivkova pravila u saobraćaju” namenjenoj najmlađima, koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja. Ministar je istakao da je bezbednost dece u saobraćaju, za razliku od mnogih drugih životnih stvari, nešto na šta svako od nas može da utiče.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić  ukazao je da je svako treće dete koje je kao pešak stradalo u saobraćaju stradalo na pešačkom prelazu, što pokazuje da vozači nemaju svest o opasnosti i rizicima brze vožnje i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Direktorka Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“ Zorica Zdravković Jovanović istakla je da je prioritet škole bezbednost učenika, nastavnika i imovine škole.

Direktorka škole koju je obišao ministar Vulin je ukazala na to da škola organizuje niz edukacija za učenike mlađih i starijih razreda, kroz različite vrste tribina na temu bezbednosti, i izrazila zahvalnost Agenciji za bezbednost saobraćaja na dugogodišnjoj dobroj saradnji i donaciji poligona za simulaciju situacija u saobraćaju. Dodala je da u školi postoji i sekcija „Šta znaš o saobraćaju“ i da učenici koji pohađaju tu nastavu ostvaruju visoka mesta na takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here