Penzionerima 22. septembra 50 evra

0
87

Vlada Srbije je dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da penzionerima 22. septembra isplati pomoći u iznosu od 5.900 dinara.

Vlada Srbije je dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da isplati novčanu pomoć od 5.900 dinara penzionerima, korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO. Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti obavljena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava, objavio je Fond PIO.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. Kako je najavljeno, 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći. Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru. Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara. Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju. Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022. To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Prva uplata za sve ostale ostale punoletne građane stiže u novembru. Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra. U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here