Kapetan Dragan – Zoran Milanović pokušava zamenom teza Srbiji da uputi pitanje o nestalima u ratu

0
124

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osnivač i vođa paravojne formacije „Knindže“ je rekao da hrvatski predsednik Zoran Milanović pokušava da pitanje nestalih Srba u Hrvatskoj prebaci na Srbiju, ali da bi država Srbija trebalo da oštrije pristupi zahtevu za pronalaženje njenih državljana nestalih u Hrvatskoj.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je na obeležavanju 30. godišnjice stradanja civilnih žrtava u Kijevu poručio da je jedino što ga zanima sudbina nestalih i da od Srbije ne može tražiti ratnu odštetu, ali da će tražiti informacije o nestalima jer se radi o ljudskim dušama. Zamolili smo kapetana Dragana da prokomentariše ovu izjavu hrvatskog predsednika.

Posle 30 godina od početka ratnih sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije i dalje je ogroman broj nestalih, ocenio je predsednik državne Komisije za nestala lica Veljko Odalović i istakao da je pitanje nestalih danas najteža posledica sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić rekao je da se nada da će Srbija za mesec dana doneti zakon o nestalim licima koji je sada u nacrtu. Komentarišući pitanje nestalih i izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osnivač i vođa paravojne formacije „Knindže“ izjavio je da Milanović pokušava da pitanje nestalih zamenom teza prebaci Srbiji na teret, ali da država Srbija tako nešto ne bi trebalo da dozvoli, već bi trebalo da oštrije pristupi zahtevu da Hrvatska otkrije gde se nalaze nestali Srbi po Hrvatskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here