Olivera Peruničić – Pandemija u Americi i Srbiji

0
230

Glumica Olivera Peruničić je rekla da su mere zaštite od infekcije virusom Kovid19 mnogo strože u Americi, nego u Srbiji, i da se njihovo nepoštovanje kažnjava.

Srpska glumica Olivera Peruničić koja živi i radi u Los Andjelesu vratila se u Srbiju i u prilici je da uporedi kvalitet života između dve zemlje koje su pogođene pandemijom. O kakvim se razlikama u epidemiloškim merama radi između Srbije i Sjedinjenih Država, upitali smo glumicu Oliveru Peruničić.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izmenili su smernice za nošenje maski i preporučili da i vakcinisani građani ponovo nose maske u delovima Sjedinjenih Američkih Država gde postoji visoka stopa prenošenja Kovida19. Pozivajući se na nove informacije o širenju delta soja korona virusa među vakcinisanim osobama, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti takođe preporučuju da svi učenici i nastavnici nose maske bez obzira na to da li su vakcinisani. Predsednik Džo Bajden rekao je da će nošenje maski i vakcinacija u područjima koja su najteže pogođena delta varijantom omogućiti Americi da izbegne restrikcije iz 2020. godine. Takođe je istakao da se nada da će stanovnici područja, na koje se odnose nove smernice, poštovati preporuke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here