Zasedanje Radne grupe za saradnju Rusije i Srbije u oblasti kulture

0
104

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković otvorila je Treće zasedanja Radne grupe za saradnju Srbije i Rusije u oblasti kulture i turizma. Sednica je održana kao deo ukupnih aktivnosti uz Dane duhovne kulture Rusije u Srbiji, Rusko-srpski kulturni forum i putujući muzej, koje zajedno realizujuju Srbija i Rusija.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković otvorila je Treće zasedanja Radne grupe za saradnju u oblasti kulture i turizma na kojem je rekla da se model saradnje ove Radne grupe svojim kontinuitetom i rezultatima potvrdio kao značajan instrument razvoja ukupnih odnosa Srbije i Rusije i da je to prirodan ishod istorijske bliskosti i uzajamne podrške dve zemlje i dva naroda, dijaloga i vizije našeg najvišeg rukovodstva, kao i razvijene političke, ekonomske i kulturne saradnje dve zemlje na strateškom nivou.

Na početku zasedanja Radne grupe obratila se i zamenica ministra kulture Ruske Federacije i predsednica ruskog dela Radne grupe za kulturu i turizam Rusko-srpskog međuvladinog komiteta Olga Sergejevna Jarilova.

Sednica je održana kao deo ukupnih aktivnosti uz Dane duhovne kulture Rusije u Srbiji, Rusko-srpski kulturni forum i putujući muzej, koje zajedno realizujuju Srbija i Rusija, što još jednom potvrđuje bogatstvo i snagu osnove i daljeg razvoja saradnje u oblasti kulture. U Centralnom holu Narodne skupštine Memorandum o saradnji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Aleksandrinskog teatra iz Sankt Peterburg potpisali su direktori ovih institucija Tamara Vučković Manojlović i Sergej Vitaljevič Jemeljanov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here