Mihajlo Ulemek – U ubistvo Vladimira Cvijana je umešana država

0
336

Komentarišući još uvek nerazjašnjen slučaj ubistva visokog državnog funkcionera i poznatog advokata Vladimira Cvijana, Mihajlo Ulemek je rekao da je u pitanju političko ubistvo u koje je umešana država.

Advokat Ivan Ninić objavio je na svom Tviter nalogu rešenje kojim je Poverenik za informacije od javnog značaja, po drugi put, ukinuo odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da mu ne dozvoli uvid u spise predmeta u slučaju misteriozne smrti nekadašnjeg funkcionera SNS Vladimira Cvijana, čije je telo pronađeno u Dunavu u blizini Ade Huje, januara 2018. Ninić je na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja zatražio od tužilaštva da mu omogući uvid u predmet, ali je to iz dva navrata odbijeno, uz obrazloženje da je u tome nema interesa javnosti. Pitali smo Mihajla Ulemeka nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde zašto se podaci o Cvijanovoj smrti drže u takvoj tajnosti.

Smrt Vladimira Cvijana, koji je preminuo pre tri godine a javnost je za njegovu smrt saznala tek ove godine, pokrenula je brojne spekulacije i nagađanja zašto je smrt bivšeg istaknutog funkcionera DS i SNS i poznatog beogradskog advokata skrivana od javnosti sve ove godine. Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde smatra da je u pitanju političko ubistvo u koje je umešana država i koje, kao i mnoga druga koja su se desila, nije rasvetljeno, jer, kako je rekao:”Što bi sad država davala objašnjenje za čoveka koga je država sklonila?”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here