Preminuo glumac Marko Živić

0
119

Glumac Marko Živić preminuo je od posledica korona virusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.

Glumac Marko Živić preminuo je juče u 49. godini života od posledica korona virusa u kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Diplomirao je 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je stalni član Pozorišta na Terazijama i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je igrao u brojnim predstavama, poput Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Let iznad kukavičjeg gnezda, Delirijum tremens… Svoj talenat pokazao je i u drugim pozorištima, a dobitnik je brojnih priznanja.

Na filmu i televiziji ostvario je više od trideset uloga – “Hotel sa sedam zvezdica”, “Skela”, “Idealne veze”, “Ljubav, navika, panika”, “Pozorište u kući”, “Čitulja za Eskobara”, “Beogradski fantom”, “Žigosani u reketu“, „Montevideo Bog te video“, „Senke nad Balkanom“…

Često je davao glasove crtanim likovima u sinhronizovanim verzijama na srpskom, pa je tako bio medved Belu u Knjizi o džungli 2, Nim Galu u filmu Epik, Rafaelo u Rio i Rio 2, Miro u Arturu i Minimojima i miš Morton u Hortonu.

Bavio se humanitarnim radom i učestvovao u brojnim akcijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here