Nebojša Stefanović – Poseta kompaniji Pneumo Lodžik

0
112

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je danas kompaniju „Pneumo Lodžik“ koja se bavi proizvodnjom sistema za klimatizaciju i grejanje borbenih vozila iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, posle obilaska pogona kompanije „Pneumo lodžik“, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da domaća industrija, na koju se naša Vojska oslanja, sve više napreduje, investira, modernizuje se i ima kapacitet da podrži proizvodnju vojnih vozila i drugih sredstava. On je ocenio da je dobro da se sve više oslanjamo na komponente koje se proizvode u našoj zemlji.

Kompanija „Pneumo Lodžik“ uspešno sarađuje sa Vojnotehničkim institutom Ministarstva odbrane i preduzećem „Jugoimport“ SDPR, a sistemi za klimatizaciju i grejanje ove firme ugrađuju se u oklopna borbena vozila, kao što su BOV, BOV KIV, komando-oklopni transporter KOT, oklopne transportere „lazar“ i „miloš“, raketni sistem ALAS, artiljerijski sistem NORA, kao i u nedavno promovisano borbeno vozilo „lazanski“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here