Crveni krst  Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje u utorak 9. novembra 2021. godine u terminu od 15.00 do 18.00 časova vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Građani će krv moći da daju u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije smanjen je odziv dobrovoljnih davalaca, pa su smanjene i rezerve krvi svih krvnih grupa. Iz tog razloga Crveni krst  Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje u utorak 9. novembra 2021. godine u terminu od 15.00 do 18.00 časova vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi tokom koje će građani krv moći da daju u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a.

Iz Crvenog krsta pozivaju davaoce svih krvnih grupa koji su zdravi, da daju krv. Davaoci krvi koji su primili vakcine protiv virusa Kovid-19, mogu dati krv odmah ukoliko su primili Pfizer ili Sinopharm vakcinu. Davaoci koji su primili Sputnik V ili Astra Zeneca vakcinu, davanje krvi treba da odlože na dve nedelje. Nevakcinisani davaoci takođe mogu dati krv, ukoliko su zdravi.

Na davaoce se apeluje da pomognu pacijentima da dobiju svoju terapiju ili da budu operisani uz napomenu da je svaka jedinica krvi dragocena te da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.