Zoran Panović – Više kolona u redovima opozicije nije dobar put

0
91

Programski direktor Demostata Zoran Panović je izjavio da rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo ovaj istraživačko-izdavački centar, govore u prilog tvrdnji da samo ujedinjena opozicija sa što više učesnika i koalicija može da očekuje uspeh na predstojećim izborima.

Ujedinjena opozicija ima realne šanse da na predstojećim izborima ostvari uspeh u Beogradu, čak i za pobedu, izjavio je programski direktor Demostata, Zoran Panović. On je rekao i da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da ovakva opozicija nema velike šanse van glavnog grada. Na kojim osnovama treba da počiva to ujedinjenje, upitali smo Zorana Panovića.

Istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo istraživačko-izdavački centar Demostat, u anketi pod nazivom “Da su ovog leta parlamentarni izbori u Srbiji, da nema bojkota i da partije na njih izlaze samostalno, za koga bi glasali građani Srbije”, pokazalo je da bi devet odsto ispitanika glasalo za opoziciju, ali nisu imenovali partiju kojoj bi dali glas. Oko 35 odsto građana glasalo bi za vladajuću koaliciju na sledećim parlamentarnim izborima, a 28 odsto za Srpsku naprednu stranku (SNS), dok bi za stranke koje su bojkotovale izbore 2020. godine glas dalo 14 odsto građana. Stranke opozicije koje su izašle na izbore 2020. godine na sledećim parlamentarnim izborima osvojile bi osam odsto glasova, pokazali su rezultati istraživanja Demostata.

Programski direktor Demostata, Zoran Panović je rekao da su istraživanja javnog mnjenja pokazala da “ovakva” opozicija nema velike šanse van glavnog grada jer na republičkom nivou, Srpska napredna stranka (SNS) ima “ubedljivu” podršku građana, a da je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić “apsolutni” favorit i na predstojećim predsedničkim izborima, dok je u redovima opozicije, najjača Stranka slobode i pravde (SSP), mada i to zavisi od mesta do mesta. Prema Panovićevom mišljenju nejedinstvena opozicija ima daleko manje šanse za uspeh i zato on smatra da više kolona u redovima opozicije nije dobar put.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here