Vučić – Srbija u 2022. godinu ulazi sa zdravim javnim finansijama

0
67

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se putem video linka na otvaranju konferencije “The Economist: Svet u 2022” i poručio da Srbija u 2022. godinu ulazi sa zdravim javnim finansijama i da će biti spremna da se uhvati u koštac sa svim onim što nam budućnost tek donosi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se putem video linka na otvaranju konferencije „The Economist: Svet u 2022“, na kojoj će biti sumirana postignuća u političkom, ekonomskom i društvenom ambijentu Srbije u tekućoj godini i razmatrani izazovi u narednoj godini. Otvaranju su prisustvovali predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i ministri u Vladi Srbije. Predsednik Srbije je tom prilikom poručio da Srbija ulazi u 2022. okružena relativno povoljnim globalnim makroekonomskim uslovima, stabilnom valutom, niskim stopama zaduživanja i visokim prilivom investicija, što omogućava novi fiskalni prostor i kontrolu rizika i neizvesnosti.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su prethodna i ova godina bile izuzetno teške zbog pandemije, ali da je Srbija uspela da ostvari značajne rezultate i da sa puno optimizma ulazi u 2022. godinu, uz svest da će i naredna godina biti puna izazova.

Tema prvog panela je „Brave New World: Kako će svetski poredak izgledati u 2022“, a drugog „Privreda pre i posle pandemije: izazovi u 2022“ gde učestvuju predstavnici bilateralnih komora i poslovnih asocijacija. Na trećem panelu sa temom „Šta posle 2021: Globalni izazovi i lokalna iskustva“ predviđeno je obraćanje ekonomista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here