Ministar Vulin – Zajednička obuka pripadnika specijalnih jedinica Srbije i Republike Srpske

0
111

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je finalnom danu zajedničke obuke pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske na jezeru Perućac i uverio se u spremnost i sposobnosti pripadnika ovih jedinica koje kontinuirano održavaju zajedničke obuke.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je finalnom danu zajedničke obuke pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske na jezeru Perućac. On je tom prilikom poručio da terorizam ne poznaje granice, te da je globalna pretnja i da za borbu protiv terorizma moramo biti posebno spremni. Vulin je pripadnicima Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske rekao da su pokazali visok nivo obučenosti uprkos hladnom vremenu i niskim temperaturama i da su, iznad svega, pokazali visok nivo patriotizma poručivši im da su oni stub i oslonac srpskom narodu te da su pokazali da u času nevolјe, srpski narod ima na koga da računa i na koga da se osloni. Ministar je rekao da su oni garant da će svaki bezbednosni izazov biti uspešno savladan, a život i imovina građana Srbije i Srpske sačuvani.

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske tokom zajedničke obuke usavršili su veštine, sposobnosti i znanja u borbi protiv terorizma i očuvanju bezbednosti i imovine Srbije i Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here