Mlađan Đorđević – Milan Dumanović je častan policajac i dokaz da istina pobeđuje kad-tad

0
70

Komentarišući presudu u korist Milana Dumanovića po krivičnoj prijavi Bratislava Gašića, ali i presudu kojom se ukida rešenje o otkazu koji je Dumanović dobio 2019. godine predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević je rekao da je Dumanović častan policajac, primer drugim ljudima u svojoj profesiji i dokaz da istina pobeđuje kad-tad.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je povodom presude kojom se bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović oslobađa po privatnoj krivičnoj tužbi direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, da je ona dokaz da je Srbiju “okupirala mafija koja njome vlada prerušena u političku stranku”. Zamolili smo ga da pojasni ove svoje tvrdnje i prokomentariše slučaj Milana Dumanovića.

Pokret Oslobođenje nedavno je saopštio da je sud presudio u korist Milana Dumanovića, bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije, po prijavi koju je protiv njega podneo Bratislav Gašić. Posle iznošenja završne reči sudija Trećeg osnovnog suda izrekao je presudu da se Dumanović oslobađa optužbi po privatnoj krivičnoj prijavi direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića, kao i da je Gašić dužan da isplati sudske troškove, navodi se u saopštenju.

Gašić je protiv Dumanovića podneo krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda, jer je u emisiji Utisak nedelje rekao da „Srpska napredna stranka i Bezbednosno-informativna dele novac od droge“. Dumanović, koji je i osnivač Oslobođenja, izneo je niz tvrdnji o navodnoj korupciji u Bezbednosno-informativnoj agenciji, nekompetentnosti njenog direktora i vezi delova agencije sa organizovanim kriminalom i poslovima sa narkoticima zbog čega je tužen.

Komentarišući presudu u ovom slučaju predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević je podsetio na presudu Upravnog suda kojom je poništeno rešenje disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova i ukinuto rešenje o otkazu koji je Dumanović dobio 2019. godine i rekao da sve ono što je Dumanović ranije govorio sada dobija potvrdu i kroz sudske procese. Đorđević je istakao da je Milan Dumanović častan policajac i primer drugim ljudima u svojoj profesiji te da je primer čoveka koji se bori za istinu i dokaz da istina pobeđuje kad-tad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here