Konferencija „Vojvodina u 2022“

0
51

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2022“ na kojoj će, u okviru pet panela, biti razmenjena iskustva i ideje od značaja za razvoj Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Vojvodina u 2022“, čiji je cilj da ponudi odgovore na pitanje šta će u najvažnijim oblastima društvenog života doneti ova godina. Na konferenciji učestvuju članovi Pokrajinske vlade, ambasadori, ekonomisti i privrednici koji će, u okviru pet panela, razmeniti iskustva i ideje od značaja za razvoj Vojvodine. Mirović je istakao da će se govoriti o nekoliko tema – o zelenoj ekonomiji i zaštiti životne sredine, velikim infrastrukturnim projektima, urbanizaciji i očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa, kao i o položaju nacionalnih manjina i rodnoj ravnopravnosti – temama koje su već u krugu strateških prioriteta Pokrajinske vlade.

Mirović  je naveo da je jedno od najvažnijih pitanja u Pokrajini pitanje ukupne društvene klime i međunacionalnih odnosa, napomenuvši da od 2016. godine, od kada je izabran za predsednika Pokrajinske vlade, u Vojvodini nismo imali gotovo nijedan međunacionalni incident.

Predsednik Pokrajinske Vlade je podsetio na to da je Vojvodina u 2022. godinu ušla sa budžetom od gotovo 90 milijardi dinara, što je 30 milijardi više od budžeta iz 2016. godine, ocenivši da je to rezultat koji je stvorila privreda u Vojvodini, zahvalivši na tome privrednim društvima i privrednicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here